Reggeli:
Ropogós quinoa pogácsák, sült édes burgonyával és friss salátával
Brutál finom, nagyon laktató a pogácsa és könnyen elkészíthető, ha még nem csináltál: Kötelező!
Hozzávalók:
1 pohár főtt quinoa
2 ek. őrölt lenmag + 6 ek. víz
1 pohár apróra vágott spenótlevél
1/2 pohár zabpehelyliszt
1/2 pohár finomra reszelt édes burgonya
1/4 pohár apróra vágott aszalt paradicsom
1/4 pohár napraforgó mag
1/4 pohár apróra vágott friss bazsalikom
2 ek. apróra vágott vörös hagyma
1 gereszd fokhagyma
1 ek. Tahini
1 1/2 kk. apróra vágott friss petrezselyem
1 1/2 kk. vörös vagy fehér borecet
1/2 kk. tengeri só vagy érzésre
3 ek. gluténmentes liszt
pirospaprika ízlés szerint
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt: 200 ºC -ra majd egy tepsibe rakj sütőpapírt.
2. Az őrölt lenmagot és a vizet keverd össze egy tálba és 5 percre hagyd állni. (Tojás állaga lesz)
3. Egy nagy tálba mehet bele minden hozzávaló, beleértve a főtt quinoa-t és a lenmagos keveréket.
Addig kell keverni, amíg össze áll az egész. Ne felejtsd ki a lisztet, mert az segít összetartani a pogácsákat.
4. Vizes kézzel formázd meg a pogácsákat és helyezd el egymás mellett a sütőpapíron.
5. Süsd 15 percig, majd vedd ki a sütőből, forgasd meg óvatosan a pogácsákat és tedd vissza még 10 percre. Így mind a 2 oldala ropogós lesz.
6. Miután elkészült, hagyd hűlni egy kicsit majd Jó étvágyat! :)
Tipp: Nekem kb. 8db pogácsám lett és 5 napig tuti eláll a hűtőben.
Snack:
Home made granola mandulatejjel
Nem szeretem a bolti műzliket, tele van olyan hozzávalókkal amiket nem szeretek, a legtöbb valahogy tejport tartalmaz és tartósítószert, arról nem beszélve, hogy mekkora különbség van a műzli és granola íze között.
A magvak alapból nagyszerűek de ha megsütjük őket az valami mennyei. Végtelen variációi lehetnek, én most egy ilyet készítettem:
Hozzávalók:
2 pohár apró szemű zabpehely
1 pohár apróra vágott mandula
3/4 pohár lenmagpehely
4 ek. Agavé szirup vagy Xilit
4 ek. kókuszolaj
1 rúd vanília
1/2 pohár aszalt áfonya
1/2 pohár kókuszreszelék
1/2 pohár kókusz chips
1 kk. fahéj
1/2 tk. tengeri só
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 200 °C -ra. Keverd össze a zabpelyhet, a mandulát és a lenmagpelyhet egy nagy tálban. Ezután oszlasd el egy nagy sütőpapíron tepsiben és süsd 20 percig. 5 percenként picit keverd meg, hogy egyenletesen süljön át mindenhol.
2. A kókuszolajat hevítsd fel, hogy folyékony állagú legyen, majd keverd hozzá az agavé szirupot, a vaníliát, a fahéjat és a sót.
4. Ha megsültek a magok a sütőben, add hozzá az aszalt áfonyát, kókuszreszeléket, kókusz chips-et és a kókuszolajos keveréket. Kevergesd fakanállal addig, amíg minden hozzávalóra jut a szirupos keverékből.
5. Ha kihűlt, tedd bele egy befőttes üvegbe és van egy hétre elegendő granolád.
6. Tejjel vagy joghurttal szuper reggeli.
Tipp: A házi készítésű granola ha légmentesen le van zárva 1-1,5 hétig fogyasztható.
Ebéd:
Sült zöldséges quinoa
Hozzávalók:
1 ek. kókusz vagy oliva olaj
1 kis fej vöröshagyma szeletelve
3 fokhagyma
1/2 ek. reszelt gyömbér
5 fej gomba szeletelve
1 répa
1/4 pohár lila káposzta szeletelve
1/4 pohár csicseriborsó
1 pohár főtt quinoa
2 ek. tamari vagy szója szósz
1 kk. sörélesztő pehely
Elkészítés:
1. Wokban hevítsd fel az olajat és tedd bele a hagymát 5-7 percig kevergesd.
2. Majd mehet hozzá a fokhagyma és a gyömbér, 2 percig keverd ezekkel.
3. Jöhet a gomba, a répa és a káposzta és a csicseriborsó még 5 perc és el is készült.
4. A főtt zöldségekhez keverd hozzá a quinoát majd a szója szószt és 2 percig süsd össze őket.
5. Tálalásnál én sörélesztő pelyhet tettem rá, mert tele van B vitaminokkal, kálcium, vas, foszforral és jópofa az íze is.
Snack:
Gránátalma
Erről nincs mit mondanom, fantasztikus gyümölcs, tele van C vitaminnal és élelmi rosttal.
Gránátalma pucolás = Fekete kéz
Vacsora:
Nyers Pad Thai
Hozzávalók:
1/2 cukkini
1 répa
2 újhagyma
1/2 pohár lila káposzta
1/3 pohár kaliforniai paprika
1/2 pohár csicseriborsó
1 marék tökmag
1 kk. apróra vágott petrezselyem
Öntet:
1 ek. tahini
1 ek. tamari vagy szója szósz
2 ek. agavé szirup
2 ek citrom vagy lime leve
1 fokhagyma
1 kk. reszelt gyömbér
1/3 kk. só
Elkészítés:
1. Vágd fel a zöldségeket tetszőleges méretűre, majd egy nagyobb tálba keverd össze őket, mehet hozzá a tökmag, a csicseri és petrezselyem is.
2. Az öntet összetevőit keverd össze. Sötétbarnás egész sűrű szószt fogsz kapni.
3. Keverd össze az öntetet a zöldségekkel,ekkor már nem is lesz sűrű a szósz ha egyenletesen eloszlatod.
4. Tedd be a hűtőbe legalább 2 órára azután: Jó étvágyat!
Egyéb info:
Ma voltam futni 1 év kihagyás után és meglepően jól bírtam. Kutyuskával mentem ő is élvezte, bár irigyeltem, hogy amíg én futok, neki ez egy gyorsabb tempójú sétának felel meg. Vannak előnyei a plusz 2 lábnak.
Meglátásaim: Egyszerűen újjászületsz. Lefutod a betervezett távot (ön pacsi), haza érsz és tele vagy energiával.
Lőttem egy képet magamról, majd áprilisban villantok egy 2 havi fejlődéses fotót.
Mindig több ételt sikerül készítenem, mint tervezem így valószínűleg lesznek visszatérő elemek az egymást követő napokon.
Ezzzzz full TRUE: