Reggeli:
Granola szója joghurttal
Ez életem top 5 reggelijébe simán bekerülhetne, tökéletes! Mondjuk a gránátalma és a málna alapból egy gyenge pontom, pláne ha sült gabonák közé rakjuk hát woow első osztály! Pont olyan finom, mint ahogy kinéz.
Hozzávalók:
2 pohár apró szemű zabpehely
1 pohár apróra vágott mandula
3/4 pohár lenmagpehely
4 ek. Agavé szirup vagy Xilit
4 ek. kókuszolaj
1 rúd vanília
1/2 pohár aszalt áfonya
1/2 pohár kókuszreszelék
1/2 pohár kókusz chips
1 kk. fahéj
1/2 tk. tengeri só
pár szem málna
pár szem gránátalma
6 ek. szója joghurt
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 200 °C -ra. Keverd össze a zabpelyhet, a mandulát és a lenmagpelyhet egy nagy tálban. Ezután oszlasd el egy nagy sütőpapíron tepsiben és süsd 20 percig. 5 percenként picit keverd meg, hogy egyenletesen süljön át mindenhol.
2. A kókuszolajat hevítsd fel, hogy folyékony állagú legyen, majd keverd hozzá az agavé szirupot, a vaníliát, a fahéjat és a sót.
4. Ha megsültek a magok a sütőben, add hozzá az aszalt áfonyát, kókuszreszeléket, kókusz chips-et és a kókuszolajos keveréket. Kevergesd fakanállal addig, amíg minden hozzávalóra jut a szirupos keverékből.
5. Ha kihűlt, tedd bele egy befőttes üvegbe és van egy hétre elegendő granolád.
6. Szója joghurttal keverd össze, szórd meg a gyümölcsökkel és Jó étvágyat!
Tipp: A házi készítésű granola ha légmentesen le van zárva 1-1,5 hétig fogyasztható.
Snack:
Ropogós quinoa pogácsa mungóbab csírával, répával,édes burgonyával és paprikával
Maradt a tegnapi sütésből így most felhasználtam csak most más zöldségekkel, de még mindig jó cucc ez a pogácsa, de tényleg.
Hozzávalók:
1 pohár főtt quinoa
2 ek. őrölt lenmag + 6 ek. víz
1 pohár apróra vágott spenótlevél
1/2 pohár zabpehelyliszt
1/2 pohár finomra reszelt édes burgonya
1/4 pohár apróra vágott aszalt paradicsom
1/4 pohár napraforgó mag
1/4 pohár apróra vágott friss bazsalikom
2 ek. apróra vágott vörös hagyma
1 gereszd fokhagyma
1 ek. Tahini
1 1/2 kk. apróra vágott friss petrezselyem
1 1/2 kk. vörös vagy fehér borecet
1/2 kk. tengeri só vagy érzésre
3 ek. gluténmentes liszt
pirospaprika ízlés szerint
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt: 200 ºC -ra majd egy tepsibe rakj sütőpapírt.
2. Az őrölt lenmagot és a vizet keverd össze egy tálba és 5 percre hagyd állni. (Tojás állaga lesz)
3. Egy nagy tálba mehet bele minden hozzávaló, beleértve a főtt quinoa-t és a lenmagos keveréket.
Addig kell keverni, amíg össze áll az egész. Ne felejtsd ki a lisztet, mert az segít összetartani a pogácsákat.
4. Vizes kézzel formázd meg a pogácsákat és helyezd el egymás mellett a sütőpapíron.
5. Süsd 15 percig, majd vedd ki a sütőből, forgasd meg óvatosan a pogácsákat és tedd vissza még 10 percre. Így mind a 2 oldala ropogós lesz.
6. Miután elkészült, hagyd hűlni egy kicsit majd pakolj zöldségeket köré és Jó étvágyat! :)
Tipp: Nekem kb. 8db pogácsám lett és 5 napig tuti eláll a hűtőben.
Ebéd:
Sült zöldséges quinoa
Tegnap túl sokat főztem, így mára is ez maradt szórri :)
Hozzávalók:
1 ek. kókusz vagy oliva olaj
1 kis fej vöröshagyma szeletelve
3 fokhagyma
1/2 ek. reszelt gyömbér
5 fej gomba szeletelve
1 répa
1/4 pohár lila káposzta szeletelve
1/4 pohár csicseriborsó
1 pohár főtt quinoa
2 ek. tamari vagy szója szósz
1 kk. sörélesztő pehely
Elkészítés:
1. Wokban hevítsd fel az olajat és tedd bele a hagymát 5-7 percig kevergesd.
2. Majd mehet hozzá a fokhagyma és a gyömbér, 2 percig keverd ezekkel.
3. Jöhet a gomba, a répa és a káposzta és a csicseriborsó még 5 perc és el is készült.
4. A főtt zöldségekhez keverd hozzá a quinoát majd a szója szószt és 2 percig süsd össze őket.
5. Tálalásnál én sörélesztő pelyhet tettem rá, mert tele van B vitaminokkal, kálcium, vas, foszforral és jópofa az íze is.
Snack:
Narancs, banán
A piacon olyan narancsot szereztem, amilyet nem ettem kb. kiskorom óta. Tuti a piacos néni termeszti a bio narancsokat a szobájában ez fix.
Vacsora:
Sült tofu friss salátaágyon
Hozzávalók:
1/2 csomag medvehagymás tofu
1 ek. szezám olaj
2 ek. citrom lé
3 ek. oliva olaj
1 marék lila káposzta
1 marék jégsaláta
1 marék kígyóuborka
1 marék kaliforniai paprika
1 marék rukkola
1/4 pohár csicseriborsó
1/2 kk. só
1 ek. Tandoori Masala
Elkészítés:
1. Vágd fel a zöldségeket és keverd össze.
2. Az oliva olajat és a citrom levet kever össze egy kis tálban.
3. A tofuból amennyire csak lehet préseljük ki belőle a felesleges vizet, persze ne annyira, hogy már széttörjön.Majd vágjuk fel vékony szeletekre.
4. Serpenyőben hevítsd fel az olajat és tedd bele a tofut, majd hagyd pirulni, néha forgasd meg, hogy mind 2 oldala megsüljön és közben sózd meg.
5. Ha egy kicsit megpirult mind a 2 oldal akkor jöhet rá a Tandoori Masala, de óvatosan szórd rá ne kerüljön egy helyre sok. Majd 1-2 perc sütés után le is veheted a tűzről.
6. A saláta keverékre öntsd rá az citromos olivás öntetet, majd a tetejére helyezd rá a Tofu kockákat.
Egyéb info:
Megmásztam 2x (!!!!!) a 7. emeletet aztán Itthon erősítettem, mindenemet érzem, meg kell hagyni.
A holnapi adagokat elkészítettem, alig várom a reggelt. Lehet, hogy kicsit több képet készítek majd 1-1 kajáról, hogy meglegyenek örökítve a folyamatok is. Igen, ezt holnap bejátszom.
Ez a gollam meg irtó bölcs: