Vegan Bitch

We don't need another hero

2015. február 04. - Vegan Bitch

fot_2_1.JPG

Reggeli:
Granola szója joghurttal

 img_5019.JPG

Ez életem top 5 reggelijébe simán bekerülhetne, tökéletes! Mondjuk a gránátalma és a málna alapból egy gyenge pontom, pláne ha sült gabonák közé rakjuk hát woow első osztály! Pont olyan finom, mint ahogy kinéz.

Hozzávalók:
    2 pohár apró szemű zabpehely
    1 pohár apróra vágott mandula
    3/4 pohár lenmagpehely
    4 ek. Agavé szirup vagy Xilit
    4 ek. kókuszolaj
    1 rúd vanília
    1/2 pohár aszalt áfonya
    1/2 pohár kókuszreszelék
    1/2 pohár kókusz chips
    1 kk. fahéj
    1/2 tk. tengeri só ​
     pár szem málna
     pár szem gránátalma
     6 ek. szója joghurt

Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 200 °C -ra. Keverd össze a zabpelyhet, a mandulát és a lenmagpelyhet egy nagy tálban. Ezután oszlasd el egy nagy sütőpapíron tepsiben és süsd 20 percig. 5 percenként picit keverd meg, hogy egyenletesen süljön át mindenhol.
2. A kókuszolajat hevítsd fel, hogy folyékony állagú legyen, majd keverd hozzá az agavé szirupot, a vaníliát, a fahéjat és a sót.
4. Ha megsültek a magok a sütőben, add hozzá az aszalt áfonyát, kókuszreszeléket, kókusz chips-et és a kókuszolajos keveréket. Kevergesd fakanállal addig, amíg minden hozzávalóra jut a szirupos keverékből.
5. Ha kihűlt, tedd bele egy befőttes üvegbe és van egy hétre elegendő granolád.
6. Szója joghurttal keverd össze, szórd meg a gyümölcsökkel és Jó étvágyat!

Tipp: A házi készítésű granola ha légmentesen le van zárva 1-1,5 hétig fogyasztható.

Snack:
Ropogós quinoa pogácsa mungóbab csírával, répával,édes burgonyával és paprikával

 img_5020.JPG

Maradt a tegnapi sütésből így most felhasználtam csak most más zöldségekkel, de még mindig jó cucc ez a pogácsa, de tényleg.

Hozzávalók:
    1 pohár főtt quinoa
    2 ek. őrölt lenmag + 6 ek. víz
    1 pohár apróra vágott spenótlevél
    1/2 pohár zabpehelyliszt
    1/2 pohár finomra reszelt édes burgonya
    1/4 pohár apróra vágott aszalt paradicsom
    1/4 pohár napraforgó mag
    1/4 pohár apróra vágott friss bazsalikom
    2 ek. apróra vágott vörös hagyma
    1 gereszd fokhagyma
    1 ek. Tahini
    1 1/2 kk. apróra vágott friss petrezselyem
    1 1/2 kk. vörös vagy fehér borecet
    1/2 kk. tengeri só vagy érzésre
    3 ek. gluténmentes liszt
    pirospaprika ízlés szerint

Elkészítés:
1.  Melegítsd elő a sütőt: 200 ºC -ra majd egy tepsibe rakj sütőpapírt.
2.  Az őrölt lenmagot és a vizet keverd össze egy tálba és 5 percre hagyd állni. (Tojás állaga lesz)
3.  Egy nagy tálba mehet bele minden hozzávaló, beleértve a főtt quinoa-t és a lenmagos keveréket.
Addig kell keverni, amíg össze áll az egész. Ne felejtsd ki a lisztet, mert az segít összetartani a pogácsákat.
4.  Vizes kézzel formázd meg a pogácsákat és helyezd el egymás mellett a sütőpapíron.
5.  Süsd 15 percig, majd vedd ki a sütőből, forgasd meg óvatosan a pogácsákat és tedd vissza még 10 percre. Így mind a 2 oldala ropogós lesz.
6.  Miután elkészült, hagyd hűlni egy kicsit majd pakolj zöldségeket köré és Jó étvágyat! :)

Tipp: Nekem kb. 8db pogácsám lett és 5 napig tuti eláll a hűtőben.

 Ebéd:
Sült zöldséges quinoa

img_4997.JPG

Tegnap túl sokat főztem, így mára is ez maradt szórri :)

Hozzávalók:
    1 ek. kókusz vagy oliva olaj
    1 kis fej vöröshagyma szeletelve
    3 fokhagyma
    1/2 ek. reszelt gyömbér
    5 fej gomba szeletelve
    1 répa
    1/4 pohár lila káposzta szeletelve
    1/4 pohár csicseriborsó
    1 pohár főtt quinoa
    2 ek. tamari vagy szója szósz
    1 kk. sörélesztő pehely

Elkészítés:
1. Wokban hevítsd fel az olajat és tedd bele a hagymát 5-7 percig kevergesd.
2. Majd mehet hozzá a fokhagyma és a gyömbér, 2 percig keverd ezekkel.
3. Jöhet a gomba, a répa és a káposzta és a csicseriborsó még 5 perc és el is készült.
4. A főtt zöldségekhez keverd hozzá a quinoát majd a szója szószt és 2 percig süsd össze őket.
5. Tálalásnál én sörélesztő pelyhet tettem rá, mert tele van B vitaminokkal, kálcium, vas, foszforral és jópofa az íze is.

Snack:
Narancs, banán

 fot_1_2.JPG

A piacon olyan narancsot szereztem, amilyet nem ettem kb. kiskorom óta. Tuti a piacos néni termeszti a bio narancsokat a szobájában ez fix.

Vacsora:
Sült tofu friss salátaágyon

img_5031.JPG

 Hozzávalók:
    1/2 csomag medvehagymás tofu
    1 ek. szezám olaj
    2 ek. citrom lé
    3 ek. oliva olaj
    1 marék lila káposzta
    1 marék jégsaláta
    1 marék kígyóuborka
    1 marék kaliforniai paprika
    1 marék rukkola
    1/4 pohár csicseriborsó
    1/2 kk. só
    1 ek. Tandoori Masala

Elkészítés:

1. Vágd fel a zöldségeket és keverd össze.
2. Az oliva olajat és a citrom levet kever össze egy kis tálban.
3. A tofuból amennyire csak lehet préseljük ki belőle a felesleges vizet, persze ne annyira, hogy már széttörjön.Majd vágjuk fel vékony szeletekre.
4. Serpenyőben hevítsd fel az olajat és tedd bele a tofut, majd hagyd pirulni, néha forgasd meg, hogy mind 2 oldala megsüljön és közben sózd meg.
5. Ha egy kicsit megpirult mind a 2 oldal akkor jöhet rá a Tandoori Masala, de óvatosan szórd rá ne kerüljön egy helyre sok. Majd 1-2 perc sütés után le is veheted a tűzről.
6. A saláta keverékre öntsd rá az citromos olivás öntetet, majd a tetejére helyezd rá a Tofu kockákat.

Egyéb info:

Megmásztam 2x (!!!!!) a 7. emeletet aztán Itthon erősítettem, mindenemet érzem, meg kell hagyni.

A holnapi adagokat elkészítettem, alig várom a reggelt. Lehet, hogy kicsit több képet készítek majd 1-1 kajáról, hogy meglegyenek örökítve a folyamatok is. Igen, ezt holnap bejátszom.

Ez a gollam meg irtó bölcs:

vegan-meme-generator-bitches-be-like-i-m-a-vegan-e9217a.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://veganbitch.blog.hu/api/trackback/id/tr337141483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása