Kiss of Death

2015. március 05. - Vegan Bitch

fot_6.JPG

Reggeli:
Chai Smoothie

 fot_1_5.JPG

Hozzávalók:
1 db chai tea filter
0,5 dl forró víz
1 dl mandulatej
1 db banán
2 db datolya
gyömbér
fahéj
Elkészítés:
1. Tedd a forró vízbe a filtert 3-4 percre, majd hagyd lehűlni egy kicsit.
2. Dobálj bele mindent a turmixba a teával együtt és hajráá ;)

 

Snack:
Kesudió

 fot_2_4.JPG

Ez annyira jó cucc, hogy ebben szoktam fürdeni a kádban.

Ebéd:
Currys zöldséges ragu bulgurral

 fot_3_1.JPG

Ez egy nagyon jó kis ebéd, gyorsan meg van és irtó finom.

Hozzávalók:
1 db vöröshagyma
250 ml növényi tejszín
6 db bébikukorica
1 db répa
1 marék zöldborsó
1 marék csicseriborsó
1 marék rukkola
1 fél kaliforniai paprika
1 fél cukkini
1 pohár Bulgur
friss petrezselyem
curry
kurkuma
őrölt kömény
fahéj
szerecsendió
vegamix

Elkészítés:
1. A bulgurt 2x-es mennyiségű vízbe megfőzzük, én tettem bele vegamixet is meg egy kis sót.
2. A hagymát felszeleteljük, kevés kókusz olajon dinszteljük, majd bele öntjük a növényi tejszínt.
3.
Minden zöldséget apróra vágunk és mehet a tejszínhez, kb 8-10 perc főzés után készen is van.
4. A legvégén meg lehet fűszerezni minden jóval, amiket én pakoltam bele azokat leírtam, így kicsit indiai ízvilágot kapott.

Tipp: A rukkolát a legvégén érdemes csak bele tenni, mikor már levetted a tűzről a ragut.

Snack:
Gyümölcs

 fot_4_3.JPG

Vacsora:
Currys zöldséges ragu salátával

 fot_5_1.JPG

 Az ebédkor készített ragut, salátára öntöttem és így is waaaauu! (Micsoda fordulat?!)

Egyéb info:

Többnyire magamnak szoktam készíteni a tejeket és most fotóztam, hogy mivel csinálom meg miből.
Van egy Vegital nevű gépem ami zseniális, mert tud bármilyen növényi tejet, tejszínt és gyümölcs/zöldség turmixokat készíteni. Az az előnye, hogy nem kell előre beáztatni a magokat hanem bele kell önteni a magot, vizet, kókuszreszeléket, olajat és 20 perc alatt készen fogyasztható tejet készít. Anyagilag jobban megéri és bármilyen ízesítésűt lehet gyártani. Az is érdekes ha kevered a magokat vagy feldobod vaníliával. Szerintem ha magtejeket szoktál inni, fektess be egy ilyenre, mert tényleg praktikusabb is meg olcsóbb is. A végtermékről elfelejtettem képet csinálni, mert miért is ne. Legközelebb ;)

img_5084_1.JPG

 Fut meg nyomja a hard work-öt a szerencsétlen:

fdtt.JPG

Crack of Sunlight

fot.JPG

Reggeli:
Granola mandula tejjel

img_5075_1.JPG

Ezt a receptet már leírtam 2x, még ugyan az a cucc, mert egész sokat csináltam. Tejjel is tök jó :)

Snack:
Gyümölcs

10968462_10152694451657993_2943717987136564068_n.jpg

Alma, banán, narancs,gránátalma(!kihagyhatatlan!) áfonya
Ez a délutánra is elég, szóval kb. megfeleztem.

Ebéd:
Chilis Bab (chili nélkül)

fot_2_3.JPG

Hozzávalók:
    25 dkg beáztatott vörös bab
    1 nagy fej hagyma
    3 gerezd fokhagyma
    8 db paradicsom (Héj nélkül)
    1 paprika
    20 dkg mirelit kukorica (nyárom frissen morzsolt)
    1 ek. kókuszolaj
    pirospaprika
    kömény
    szerecsendió
    só
    bors
    babérlevél

Elkészítés:
1. A babot kb. 10 órára be kell áztatni, majd leönteni róla a vizet.
2. Ezután friss vízben babérlevéllel éppen, hogy puhára kell főzni (kb. 1 óra).
3. Kókuszolajon az apróra vágott hagymát üvegesre kell dinsztelni, majd beletenni az apró kockára vágott paprikát, a fűszereket, és belenyomni a fokhagymát.
4. Hozzá kell adni a babot, kukoricát és a paradicsomokat. Kb. 15 perc alatt összefőnek az ízeket és készen is van!

Tipp:
Főtt barna vagy basmati rizzsel is lehet tálalni, ha szükség van ilyesmire.

Snack:
Gyümölcs (újra)
10968462_10152694451657993_2943717987136564068_n.jpg
Vacsora:
Sült tofu rukkolával és paradicsommal

img_5090.JPG

Hozzávalók:
    1 marék Rukkola
    1 fél citrom leve
    8 db koktél paradicsom
    1 kevés mungóbab csíra
    150gr füstölt tofu
    5 ek oliva olaj
    só
    tandoori masala
    garam masala
    friss petrezselyem
    szárított fokhagyma
   

Elkészítés:
1. A Tofut előző nap ( de min. 2 órával elkészítés előtt) felszeleteljük miután kinyomkodtuk belőle a vizet, persze nem teljesen, majd oliva olajos, fűszeres pácba helyezzük és állni hagyjuk.
2. A zöldségeket össze kell vágni és meglocsolni a citrom levével. Amíg a sali kicsit összeérik, érdemes megpirítani a tofut.
3. A tofut serpenyőben meg kell pirítani és lehet is tálalni a salátával. Totál egyszerű és nagyon finom.

Egyéb info:

Nem írtam, jó rég. Minden mással foglalkoztam ez azért volt.Ez meg is látszik a felhozatalon. Kevés a 24 óra. De rajta vagyok, hogy rendszeres legyen és jól be tudjam osztani az időmet.Futkározom reggelente, meg lépcsőzöm fel-le fel-le és itthon is ha emberi időben érek haza átmozgatom magam. Nincs zene lejátszóm még mindig. Tök jó a madárcsiripelés de nem nekem. Szereznem kell, mert így fele annyira király, mint lehetne.

Ja és ma agresszív rock & roll arc vagyok:

fot_1_4.JPG

The King is dead but the Queen is alive

fot_5.JPG

Reggeli:
Fahéjas Chai puding

img_5054_1.JPG

Hozzávalók:

    2 ek. chai magvak
    2 dl növényi tej
    1 banán
    1 kk. fahéj
    pár szem török mogyoró
    pár szem mandula
    1 ek. kókusz chips
    pár szem gránátalma

fot_1_3.JPGElkészítés:
1. Villával nyomkodd szét a banánt egy tálkában, tedd hozzá a chai magokat majd kever jól össze.

2. Öntsd fel tejjel és tedd be a hűtőbe legalább 2 órára, de ha lehet egész estére. A chai magok szépen meg fognak puhulni és besűrűsíti a jelenleg még elég folyékony keveréked.

3.Reggel miután kiveszed a hűtőből, össze is keverheted, hogy megnézd mennyire sűrű vagy híg, ekkor még variálhatsz az állagán felöntheted tejjel vagy még tehetsz hozzá chai magot, hogy még jobban össze álljon.
A tetejére szórd a mandulát, mogyorót, kókusz chipset és valamilyen gyümölcsöt az én esetemben gránátalmát természetesen.

Snack:
Köles golyó

img_5064.JPG

Drága jó keresztanyámtól kaptam egy csomaggal a zacskón hatalmas feliratok: Bio, Vegan, Gluténmentes, Laktózmentes woow whuhúú. Rám gondolt ezek láttán. Csipegetni teljesen kiváló. Szóval ezt nem én főztem hanem a zacskóból van. Csaltam kicsit.

Ebéd:
Paradicsomos gombás tészta

img_5065.JPG

Hozzávalók:
    500gr gluténmentes tészta
    1 ek. oliva olaj
    1 vöröshagyma apróra vágva
    3 fokhagyma
    6 db közepes gomba
    20 db koktél paradicsom vagy 4db nagyobb fürtös
    1 marék friss bazsalikom apróra vágva
    1 marék friss petrezselyem apróra vágva
    1 kk. szárított oregánó
    2 ek. sörélesztőpehely
    1/2 kk só

fot_2_2.JPG

 Elkészítés:
1. Főzd meg a tésztát és tedd félre.

2. Serpenyőben hevítsd fel az oliva olajat és mehet rá az apróra vágott vöröshagyma és fokhagyma, ezeket süsd úgy 5-6 percig alacsony lángon.

3. A paradicsomot és a gombát szeleteld fel, majd ezeket is rakd a serpenyőbe ha a hagymák, már üvegesek, ezeket is még 5 percig legalább főzd.

4. Ha a paradicsom és a gomba is kiengedte a levét és kicsit el is főtt egy része mehet bele a friss bazsalikom, oregánó, petrezselyem, ső, sörélesztőpehely. Ezekkel kever össze 2 perc főzés után el is készült a paradicsomos szósz.

5. A tésztára tedd rá a szószt és Jó étvágyat!

Tipp: 2 adag tészta és 2 adag paradicsomos szószom lett belőle, szóval 2 napi adagra készülj vagy felezd le, de másnap is irtó finom lesz.

Snack:
Ropogósra sült csicseriborsó

img_5060.JPGEzz a világ legkirályabb snack-je. Magas protein tartalmú, cink és folsav. Egyszerűen szuper és nagyon könnyű elkészíteni.

Hozzávalók:
    1 konzerv csicseriborsó
    1 1/2 ek. oliva olaj
    Só
   
    Bármilyen fűszerkeverék amilyet szeretsz (én paprikás, fokhagymásat használtam és nagyon adja)
fot_3.JPG

Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 200 ºC -ra

2. Mosd le alaposan a csicseriborsókat majd terítsd ki őket egy konyhai törlőkendőre, ugyanis azt szeretnénk ha szárazak lennének. Ha gyorsan túl akarunk lenni ezen a részén akkor 2 törlőkendő között óvatosan megtörölgethetjük őket.

3. Egy tepsibe helyezzünk sütőpapírt és szórjuk ki rá egyenletesen eloszlatva a borsóinkat

4. Öntsük le oliva olajjal, hogy mindegyikre jusson és kicsit rázzuk is meg a tepsit, hogy minden egyes borsó szemen körbe-körbe legyen olaj. Ezután mehet is a sütőbe kb 30 percre. Akkor jó ha aranybarnára pirult. Ne égesd oda az nem lesz finom.

5. Ha elkészült vedd ki és szórd meg a fűszerekkel és elkészült! Tutti nem marad belőle holnapra.

Vacsora:
Szója joghurtos gyümölcs granolával

img_5070.JPG

 Narancs, banán, joghurt és granola ehhez most nem írok leírást. Felvágtam, egymásra pakoltam és finom volt.

Egyéb info:

Nagyon köszönöm a visszajelzéseket, nagyon jól estek, királyok vagytok! Megpróbálok én is az lenni és szexibbnél szexibb kajákat rittyenteni. Esetleg érdekelne, hogy van-e értelme a lépésekről képeket csinálni, mint ahogy most tettem vagy ez már too much?

Hideg van, mint állat. De legalább sütött a nap. 0,5km el többet futkároztam, mint Kedden és ahhoz képest, hogy úgy éreztem ma nem fog menni a múltkori táv, belejöttem a végére. Kicsit fájnak a testrészeim, de ezazz erre vártunk! Ilyen szépre öltöztem és ilyen szép alakzatban futottam:

fot_4.JPG

Ja és a végére valami, hogy ne vegyük túl komolyan magunkat:

fot_.JPG

We don't need another hero

fot_2_1.JPG

Reggeli:
Granola szója joghurttal

 img_5019.JPG

Ez életem top 5 reggelijébe simán bekerülhetne, tökéletes! Mondjuk a gránátalma és a málna alapból egy gyenge pontom, pláne ha sült gabonák közé rakjuk hát woow első osztály! Pont olyan finom, mint ahogy kinéz.

Hozzávalók:
    2 pohár apró szemű zabpehely
    1 pohár apróra vágott mandula
    3/4 pohár lenmagpehely
    4 ek. Agavé szirup vagy Xilit
    4 ek. kókuszolaj
    1 rúd vanília
    1/2 pohár aszalt áfonya
    1/2 pohár kókuszreszelék
    1/2 pohár kókusz chips
    1 kk. fahéj
    1/2 tk. tengeri só ​
     pár szem málna
     pár szem gránátalma
     6 ek. szója joghurt

Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 200 °C -ra. Keverd össze a zabpelyhet, a mandulát és a lenmagpelyhet egy nagy tálban. Ezután oszlasd el egy nagy sütőpapíron tepsiben és süsd 20 percig. 5 percenként picit keverd meg, hogy egyenletesen süljön át mindenhol.
2. A kókuszolajat hevítsd fel, hogy folyékony állagú legyen, majd keverd hozzá az agavé szirupot, a vaníliát, a fahéjat és a sót.
4. Ha megsültek a magok a sütőben, add hozzá az aszalt áfonyát, kókuszreszeléket, kókusz chips-et és a kókuszolajos keveréket. Kevergesd fakanállal addig, amíg minden hozzávalóra jut a szirupos keverékből.
5. Ha kihűlt, tedd bele egy befőttes üvegbe és van egy hétre elegendő granolád.
6. Szója joghurttal keverd össze, szórd meg a gyümölcsökkel és Jó étvágyat!

Tipp: A házi készítésű granola ha légmentesen le van zárva 1-1,5 hétig fogyasztható.

Snack:
Ropogós quinoa pogácsa mungóbab csírával, répával,édes burgonyával és paprikával

 img_5020.JPG

Maradt a tegnapi sütésből így most felhasználtam csak most más zöldségekkel, de még mindig jó cucc ez a pogácsa, de tényleg.

Hozzávalók:
    1 pohár főtt quinoa
    2 ek. őrölt lenmag + 6 ek. víz
    1 pohár apróra vágott spenótlevél
    1/2 pohár zabpehelyliszt
    1/2 pohár finomra reszelt édes burgonya
    1/4 pohár apróra vágott aszalt paradicsom
    1/4 pohár napraforgó mag
    1/4 pohár apróra vágott friss bazsalikom
    2 ek. apróra vágott vörös hagyma
    1 gereszd fokhagyma
    1 ek. Tahini
    1 1/2 kk. apróra vágott friss petrezselyem
    1 1/2 kk. vörös vagy fehér borecet
    1/2 kk. tengeri só vagy érzésre
    3 ek. gluténmentes liszt
    pirospaprika ízlés szerint

Elkészítés:
1.  Melegítsd elő a sütőt: 200 ºC -ra majd egy tepsibe rakj sütőpapírt.
2.  Az őrölt lenmagot és a vizet keverd össze egy tálba és 5 percre hagyd állni. (Tojás állaga lesz)
3.  Egy nagy tálba mehet bele minden hozzávaló, beleértve a főtt quinoa-t és a lenmagos keveréket.
Addig kell keverni, amíg össze áll az egész. Ne felejtsd ki a lisztet, mert az segít összetartani a pogácsákat.
4.  Vizes kézzel formázd meg a pogácsákat és helyezd el egymás mellett a sütőpapíron.
5.  Süsd 15 percig, majd vedd ki a sütőből, forgasd meg óvatosan a pogácsákat és tedd vissza még 10 percre. Így mind a 2 oldala ropogós lesz.
6.  Miután elkészült, hagyd hűlni egy kicsit majd pakolj zöldségeket köré és Jó étvágyat! :)

Tipp: Nekem kb. 8db pogácsám lett és 5 napig tuti eláll a hűtőben.

 Ebéd:
Sült zöldséges quinoa

img_4997.JPG

Tegnap túl sokat főztem, így mára is ez maradt szórri :)

Hozzávalók:
    1 ek. kókusz vagy oliva olaj
    1 kis fej vöröshagyma szeletelve
    3 fokhagyma
    1/2 ek. reszelt gyömbér
    5 fej gomba szeletelve
    1 répa
    1/4 pohár lila káposzta szeletelve
    1/4 pohár csicseriborsó
    1 pohár főtt quinoa
    2 ek. tamari vagy szója szósz
    1 kk. sörélesztő pehely

Elkészítés:
1. Wokban hevítsd fel az olajat és tedd bele a hagymát 5-7 percig kevergesd.
2. Majd mehet hozzá a fokhagyma és a gyömbér, 2 percig keverd ezekkel.
3. Jöhet a gomba, a répa és a káposzta és a csicseriborsó még 5 perc és el is készült.
4. A főtt zöldségekhez keverd hozzá a quinoát majd a szója szószt és 2 percig süsd össze őket.
5. Tálalásnál én sörélesztő pelyhet tettem rá, mert tele van B vitaminokkal, kálcium, vas, foszforral és jópofa az íze is.

Snack:
Narancs, banán

 fot_1_2.JPG

A piacon olyan narancsot szereztem, amilyet nem ettem kb. kiskorom óta. Tuti a piacos néni termeszti a bio narancsokat a szobájában ez fix.

Vacsora:
Sült tofu friss salátaágyon

img_5031.JPG

 Hozzávalók:
    1/2 csomag medvehagymás tofu
    1 ek. szezám olaj
    2 ek. citrom lé
    3 ek. oliva olaj
    1 marék lila káposzta
    1 marék jégsaláta
    1 marék kígyóuborka
    1 marék kaliforniai paprika
    1 marék rukkola
    1/4 pohár csicseriborsó
    1/2 kk. só
    1 ek. Tandoori Masala

Elkészítés:

1. Vágd fel a zöldségeket és keverd össze.
2. Az oliva olajat és a citrom levet kever össze egy kis tálban.
3. A tofuból amennyire csak lehet préseljük ki belőle a felesleges vizet, persze ne annyira, hogy már széttörjön.Majd vágjuk fel vékony szeletekre.
4. Serpenyőben hevítsd fel az olajat és tedd bele a tofut, majd hagyd pirulni, néha forgasd meg, hogy mind 2 oldala megsüljön és közben sózd meg.
5. Ha egy kicsit megpirult mind a 2 oldal akkor jöhet rá a Tandoori Masala, de óvatosan szórd rá ne kerüljön egy helyre sok. Majd 1-2 perc sütés után le is veheted a tűzről.
6. A saláta keverékre öntsd rá az citromos olivás öntetet, majd a tetejére helyezd rá a Tofu kockákat.

Egyéb info:

Megmásztam 2x (!!!!!) a 7. emeletet aztán Itthon erősítettem, mindenemet érzem, meg kell hagyni.

A holnapi adagokat elkészítettem, alig várom a reggelt. Lehet, hogy kicsit több képet készítek majd 1-1 kajáról, hogy meglegyenek örökítve a folyamatok is. Igen, ezt holnap bejátszom.

Ez a gollam meg irtó bölcs:

vegan-meme-generator-bitches-be-like-i-m-a-vegan-e9217a.jpg

Princes of the Universe

fot_2.JPG

Reggeli:

Ropogós quinoa pogácsák, sült édes burgonyával és friss salátával

img_4975.JPG

Brutál finom, nagyon laktató a pogácsa és könnyen elkészíthető, ha még nem csináltál: Kötelező!

Hozzávalók:
    1 pohár főtt quinoa
    2 ek. őrölt lenmag + 6 ek. víz
    1 pohár apróra vágott spenótlevél
    1/2 pohár zabpehelyliszt
    1/2 pohár finomra reszelt édes burgonya
    1/4 pohár apróra vágott aszalt paradicsom
    1/4 pohár napraforgó mag
    1/4 pohár apróra vágott friss bazsalikom
    2 ek. apróra vágott vörös hagyma
    1 gereszd fokhagyma
    1 ek. Tahini
    1 1/2 kk. apróra vágott friss petrezselyem
    1 1/2 kk. vörös vagy fehér borecet
    1/2 kk. tengeri só vagy érzésre
    3 ek. gluténmentes liszt
    pirospaprika ízlés szerint

Elkészítés:
1.  Melegítsd elő a sütőt: 200 ºC -ra majd egy tepsibe rakj sütőpapírt.
2.  Az őrölt lenmagot és a vizet keverd össze egy tálba és 5 percre hagyd állni. (Tojás állaga lesz)
3.  Egy nagy tálba mehet bele minden hozzávaló, beleértve a főtt quinoa-t és a lenmagos keveréket.
Addig kell keverni, amíg össze áll az egész. Ne felejtsd ki a lisztet, mert az segít összetartani a pogácsákat.
4.  Vizes kézzel formázd meg a pogácsákat és helyezd el egymás mellett a sütőpapíron.
5.  Süsd 15 percig, majd vedd ki a sütőből, forgasd meg óvatosan a pogácsákat és tedd vissza még 10 percre. Így mind a 2 oldala ropogós lesz.
6.  Miután elkészült, hagyd hűlni egy kicsit majd Jó étvágyat! :)

Tipp: Nekem kb. 8db pogácsám lett és 5 napig tuti eláll a hűtőben.

Snack:
Home made granola mandulatejjel

fot_1_1.JPG

Nem szeretem a bolti műzliket, tele van olyan hozzávalókkal amiket nem szeretek, a legtöbb valahogy tejport tartalmaz és tartósítószert, arról nem beszélve, hogy mekkora különbség van a műzli és granola íze között.
A magvak alapból nagyszerűek de ha megsütjük őket az valami mennyei. Végtelen variációi lehetnek, én most egy ilyet készítettem:

Hozzávalók:
    2 pohár apró szemű zabpehely
    1 pohár apróra vágott mandula
    3/4 pohár lenmagpehely
    4 ek. Agavé szirup vagy Xilit
    4 ek. kókuszolaj
    1 rúd vanília
    1/2 pohár aszalt áfonya
    1/2 pohár kókuszreszelék
    1/2 pohár kókusz chips
    1 kk. fahéj
    1/2 tk. tengeri só ​

Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 200 °C -ra. Keverd össze a zabpelyhet, a mandulát és a lenmagpelyhet egy nagy tálban. Ezután oszlasd el egy nagy sütőpapíron tepsiben és süsd 20 percig. 5 percenként picit keverd meg, hogy egyenletesen süljön át mindenhol.
2. A kókuszolajat hevítsd fel, hogy folyékony állagú legyen, majd keverd hozzá az agavé szirupot, a vaníliát, a fahéjat és a sót.
4. Ha megsültek a magok a sütőben, add hozzá az aszalt áfonyát, kókuszreszeléket, kókusz chips-et és a kókuszolajos keveréket. Kevergesd fakanállal addig, amíg minden hozzávalóra jut a szirupos keverékből.
5. Ha kihűlt, tedd bele egy befőttes üvegbe és van egy hétre elegendő granolád.
6. Tejjel vagy joghurttal szuper reggeli.

Tipp: A házi készítésű granola ha légmentesen le van zárva 1-1,5 hétig fogyasztható.


Ebéd:
Sült zöldséges quinoa

img_4996.JPG

Hozzávalók:
    1 ek. kókusz vagy oliva olaj
    1 kis fej vöröshagyma szeletelve
    3 fokhagyma
    1/2 ek. reszelt gyömbér
    5 fej gomba szeletelve
    1 répa
    1/4 pohár lila káposzta szeletelve
    1/4 pohár csicseriborsó
    1 pohár főtt quinoa
    2 ek. tamari vagy szója szósz
    1 kk. sörélesztő pehely

Elkészítés:
1. Wokban hevítsd fel az olajat és tedd bele a hagymát 5-7 percig kevergesd.
2. Majd mehet hozzá a fokhagyma és a gyömbér, 2 percig keverd ezekkel.
3. Jöhet a gomba, a répa és a káposzta és a csicseriborsó még 5 perc és el is készült.
4. A főtt zöldségekhez keverd hozzá a quinoát majd a szója szószt és 2 percig süsd össze őket.
5. Tálalásnál én sörélesztő pelyhet tettem rá, mert tele van B vitaminokkal, kálcium, vas, foszforral és jópofa az íze is.

Snack:
Gránátalma

img_5008.JPG
Erről nincs mit mondanom, fantasztikus gyümölcs, tele van C vitaminnal és élelmi rosttal.
Gránátalma pucolás = Fekete kéz


Vacsora:
Nyers Pad Thai

img_5009.JPG

 Hozzávalók:
    1/2 cukkini
    1 répa
    2 újhagyma
    1/2 pohár lila káposzta
    1/3 pohár kaliforniai paprika
    1/2 pohár csicseriborsó
    1 marék tökmag
    1 kk. apróra vágott petrezselyem

Öntet:
    1 ek. tahini
    1 ek. tamari vagy szója szósz
    2 ek. agavé szirup
    2 ek citrom vagy lime leve
    1 fokhagyma
    1 kk. reszelt gyömbér
    1/3 kk. só

Elkészítés:
1. Vágd fel a zöldségeket tetszőleges méretűre, majd egy nagyobb tálba keverd össze őket, mehet hozzá a tökmag, a csicseri és petrezselyem is.
2. Az öntet összetevőit keverd össze. Sötétbarnás egész sűrű szószt fogsz kapni.
3. Keverd össze az öntetet a zöldségekkel,ekkor már nem is lesz sűrű a szósz ha egyenletesen eloszlatod.
4. Tedd be a hűtőbe legalább 2 órára azután: Jó étvágyat!

 

Egyéb info:

Ma voltam futni 1 év kihagyás után és meglepően jól bírtam. Kutyuskával mentem ő is élvezte, bár irigyeltem, hogy amíg én futok, neki ez egy gyorsabb tempójú sétának felel meg. Vannak előnyei a plusz 2 lábnak.

Meglátásaim: Egyszerűen újjászületsz. Lefutod a betervezett távot (ön pacsi), haza érsz és tele vagy energiával.

fot_1.PNG

Lőttem egy képet magamról, majd áprilisban villantok egy 2 havi fejlődéses fotót.

Mindig több ételt sikerül készítenem, mint tervezem így valószínűleg lesznek visszatérő elemek az egymást követő napokon.

Ezzzzz full TRUE:

fot_2.PNG

Kezdődik

Vegan vagyok, imádok főzni és igencsak egészségtudatosnak mondhatom magam, így valószínűleg a receptek is tele lesznek totál abszurd hozzávalókkal, ami egy hagyományos konyhának nem alap felszereltsége, mert ez az egyik perverzitásom. Terveim szerint minden nap megírom, hogy miket készítettem/ettem aznap, képekkel illusztrálva.

Minek a blog?

Motivál, hogy figyeljek az étrendemre, a rendszerességre és a megfelelő adagokra. Illetve rengetegen kérdezik, hogy mégis a zöldekkel, hogy lehet jól lakni? Hát hamarosan érkeznek a napi kreálmányaim :)

Ezenfelül biztosan írok majd testmozgással kapcsolatban is, mert jó dolog a sport és nem bírok a véremmel.

Dá csecse veggies hűtő:

fot_1.JPG